tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post1291373097429870091..comments2024-03-18T12:17:59.744+01:00Comments on ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Fantastyczna fasolka szparagowa po syryjskuUnknownnoreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-92050149728060246792022-07-26T05:17:54.111+02:002022-07-26T05:17:54.111+02:00wyszukując przepisu nie oczekuję steku pierdół plu...wyszukując przepisu nie oczekuję steku pierdół plus na końcu przepis tylko PRZEPISU!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-38653272656921156002017-10-15T14:03:48.773+02:002017-10-15T14:03:48.773+02:00A ja się po prostu uzależniłam. Od dwóch lat, w se...A ja się po prostu uzależniłam. Od dwóch lat, w sezonie robię tę potrawę kilkakrotnie. Zwykle jednorazowo z ponad 1,5 kg fasolki (tę krótko najpierw podgotowuję - w wodzie lub na parze). Pomidorów zaś daję mniej niż w przepisie, bo kiedyś wyszła mi prawie zupa pomidorowa i musiałam ją "odparowywać" przez co fasolka była zbyt miękka. Nie daję soku cytrynowego - jakoś mi nie pasuje. I nie żałuję przypraw. Przepis robi furorę na grillach. Wczoraj na koniec sezonu kupiłam jeszcze świeżą-zieloną. Właśnie się robi. Wielkie dzięki za przepis:) UlaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-16043124733662766922017-08-29T17:23:27.116+02:002017-08-29T17:23:27.116+02:00Przepraszam, że dopiero odpisuję, ale na wakacjach...Przepraszam, że dopiero odpisuję, ale na wakacjach nie bardzo daje się komentarze ogarniać :)<br />Fasolka jak najbardziej świetnie się odgrzewa. Sok z cytryny jest konieczny, ale można go dodać znacznie mniej (ja lubię kwaśne!). Tu mocno przebija przyprawa 7 Baharat i słodki czosnek. Zachęcam do ponownej próby i skosztowania przed dodaniem soku, a potem doprawiania już na smak :) dziś znów gotuję!<br />ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-89800478554272053802017-08-29T17:13:53.726+02:002017-08-29T17:13:53.726+02:00Zrobiłam, do odgrzewania jak najbardziej się nadaj...Zrobiłam, do odgrzewania jak najbardziej się nadaje. Ale o dziwo, mimo, że bardzo lubię wschodnie smaki jakoś mi niepodpasowała :(. Dla mnie wyszła zdecydowanie za kwaśna i ta kwaśność zabijała wszystkie inne smaki. Monidalahttps://www.blogger.com/profile/07958730120257787637noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-54186627099877411562017-08-22T18:27:21.360+02:002017-08-22T18:27:21.360+02:00A jak w praktyce z odgrzewaniem? Będzie smaczna na...A jak w praktyce z odgrzewaniem? Będzie smaczna na następny dzień czy lepiej wszystko zjeść na raz ;) ?Monidalahttps://www.blogger.com/profile/07958730120257787637noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-86639329003579729642016-10-01T15:37:17.597+02:002016-10-01T15:37:17.597+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Zosiahttps://www.blogger.com/profile/06328719185012166801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-52242004793460549472016-10-01T15:32:52.476+02:002016-10-01T15:32:52.476+02:00mnie wyszła zupa, bo 1/2 szkl. wody było zdecydowa...mnie wyszła zupa, bo 1/2 szkl. wody było zdecydowanie za mało, żeby przykryć fasolkę. Fasolka też dłużej się gotowała, co wywołało u mnie nerwowość podwójną. Ale przyznać muszę, ze była dobra. Dodatkowy "sos" dobrze smakował z grilowaną piersią kurczaka. Resztę wrzucę do słoika na później.Zosiahttps://www.blogger.com/profile/06328719185012166801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-83201269884523439972016-09-07T15:01:47.718+02:002016-09-07T15:01:47.718+02:00Cieszę się, że smakowało :)
Od razu jak zrobiłam s...Cieszę się, że smakowało :)<br />Od razu jak zrobiłam spory słoiczek 7 baharat, zaczęłam szukać zastosowań dla tej cudownej mieszanki przypraw. Tu kilka przepisów z jej użyciem:<br />http://www.chillibite.pl/2016/06/klopsy-wolowo-jagniece-z-bobem-wg.html<br />http://www.chillibite.pl/2016/03/jagniecina-z-okra-po-syryjsku-i-arabski.html<br />http://www.chillibite.pl/2015/12/zupa-pomidorowa-z-boczkiem-i-mlekiem.html<br />http://www.chillibite.pl/2015/08/gulasz-warzywny-na-nute-arabska.html<br />http://www.chillibite.pl/2016/06/wysmienity-bob-po-arabsku-ful-bi-zeit.html<br />A potem to już się sama rozkręcisz i będziesz dodawać do wielu dań, by podkręcić ich smak :)<br />Mam nadzieję, że pomogła, powodzenia!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-63602955850564890972016-09-06T12:53:02.570+02:002016-09-06T12:53:02.570+02:00Zrobiłam, fasolka wyszła przepyszna. Ciekawy smak....Zrobiłam, fasolka wyszła przepyszna. Ciekawy smak. Zrobiłam bahrat i zastanawiam się do jakich potraw mogłabym go jeszcze użyć?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-33501823680317378832016-07-25T15:28:40.241+02:002016-07-25T15:28:40.241+02:00można spróbować :)
można spróbować :)<br />ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-7402837446673845562016-07-25T14:15:21.585+02:002016-07-25T14:15:21.585+02:00a czy można ją zawekować?a czy można ją zawekować?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-62382972092343360482016-06-21T17:42:26.341+02:002016-06-21T17:42:26.341+02:00Pyszna, właśnie się zajadam :) Od siebie dorzuciła...Pyszna, właśnie się zajadam :) Od siebie dorzuciłam trochę bobu, dla koloru, bo fasolka żółta, mniam. <br /><br />I ten baharat... <3 Będzie gotowane ;) <br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00395030817476985909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-61768577912242543062015-12-15T10:58:36.539+01:002015-12-15T10:58:36.539+01:00atiti, nie ufa się przepisom, hę? dolewa extra wod...atiti, nie ufa się przepisom, hę? dolewa extra wodę hę? ;)<br />ciesze się ogromnie, ze się udało, mam nadzieję, że na stałe wejdzie do repertuaru :)<br />serdeczności i wszystkiego dobrego na Święta!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-46874108404665016082015-12-15T10:13:02.486+01:002015-12-15T10:13:02.486+01:00Właśnie wypróbowałam przepis wykorzystując fasolkę...Właśnie wypróbowałam przepis wykorzystując fasolkę mrożoną i pomidory krojone z puszki. Wszystko wyszło idealnie. Niepotrzebnie tylko dodałam wody, bo musiałam nadmiar odparować i czosnek mi się rozpadł przez przedłużone gotowanie.asia40https://www.blogger.com/profile/09475505953545340563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-27308282282969783712015-08-24T21:25:04.892+02:002015-08-24T21:25:04.892+02:00no nieee, wcale nie próbowałam, przecież jeszcze s...no nieee, wcale nie próbowałam, przecież jeszcze sezon trwa, a przepis dostałam ledwie co :) ale spróbuję na pewno ;)<br />ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-7226860441411140182015-08-24T21:23:41.383+02:002015-08-24T21:23:41.383+02:00A próbowałaś poza sezonem z mrożonej? A próbowałaś poza sezonem z mrożonej? Annahttps://www.blogger.com/profile/17049757386506710332noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-47479551891842547702015-08-23T19:18:05.270+02:002015-08-23T19:18:05.270+02:00w smaku sie nie różnią, zatem nie ma przeszkód, ac...w smaku sie nie różnią, zatem nie ma przeszkód, aczkolwiek wizualnie ciekawiej wychodzi chyba zielona :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-68915127608206476342015-08-23T19:13:08.788+02:002015-08-23T19:13:08.788+02:00Najlepiej jest podać ją do mięs z grilla lub piecz...Najlepiej jest podać ją do mięs z grilla lub pieczonych, świetnie pasuje!<br />Ogromnie się cieszę, że smakowała :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-77489929082984146422015-08-19T20:20:41.670+02:002015-08-19T20:20:41.670+02:00Zrobiłam i jest rewelacyjna! Następnym razem pokom...Zrobiłam i jest rewelacyjna! Następnym razem pokombinuję z mięsnym dodatkiem :PSabihttps://www.blogger.com/profile/06529017267474488873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-12933581539347013112015-08-14T18:50:29.110+02:002015-08-14T18:50:29.110+02:00A można użyć żółtej fasolki?
Bo taką akurat mam......A można użyć żółtej fasolki?<br />Bo taką akurat mam...:)Anonymousnoreply@blogger.com