tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post134455709318363270..comments2024-03-18T12:17:59.744+01:00Comments on ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Wigilijne pierogi z grzybami - luksusoweUnknownnoreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-64724669234832494522022-12-23T13:13:46.367+01:002022-12-23T13:13:46.367+01:00Nie mam aż takiej ilości suszonych grzybów, czy mo...Nie mam aż takiej ilości suszonych grzybów, czy mogę dodać pieczarek?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-25545846085160603182016-12-26T19:15:06.784+01:002016-12-26T19:15:06.784+01:00a ja polecałabym nie dodawać do ciasta pierogowego...a ja polecałabym nie dodawać do ciasta pierogowego soli - tylko posolić wodę, w której będą się gotowały. Spróbujcie - różnica jest znaczna, ciasto niesamowicie mięciutkie.Tiganzahttp://www.meregyne.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-51009073126468304952015-12-15T14:02:07.584+01:002015-12-15T14:02:07.584+01:00cieszę się :) to już masz pierogi po swojemu !
a k...cieszę się :) to już masz pierogi po swojemu !<br />a kiedyś spróbuj z samymi suszonymi. Ja również życzę pięknych, spokojnych i pełnych dobrej energii Świąt :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-43122466647555939432015-12-15T13:47:21.565+01:002015-12-15T13:47:21.565+01:00Witaj. Dziękuję. Jednak zrobiłam farsz z grzybami...Witaj. Dziękuję. Jednak zrobiłam farsz z grzybami mrożonymi i suszonymi w proporcjach 3 części mrożonych i 1 cześć suszonych. Suszone namoczyłam i razem z mrożonymi ugotowałam. Farsz wyszedł genialny w smaku i konsystencji. Całkiem jak u mamy 😃. Jest wyraźny i bardzo grzybowy. Wywar będzie do barszczu, oczywiście na swoim (Twoim) zakwasie. Zrobiłam wielka porcję do uszek z grzybami i pierogów z kapustą i grzybami. Teraz farsze stygną i przegryzają się. Jutro lepię. A w poniedziałek robię Twoje śledzie na różne sposoby. Uwielbiam je 😃. <br />Pozdrawiam serdecznie i Wesołych i smacznych Świąt życzę. <br />Aga P.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05669505897381157413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-7029893729929558562015-12-14T12:21:24.588+01:002015-12-14T12:21:24.588+01:00W moich pierogach wigilijnych z powyższego przepis...W moich pierogach wigilijnych z powyższego przepisu, grzyby mrożone się nie sprawdza, po pierwsze farsz będzie zbyt wilgotny, poza tym będzie to już ciut inny smak. Warto mrożone wykorzystać np. do bigosu, czy kapusty z grzybami - nadadzą tym potrawom ciekawej nuty, ale wigilijne luksusowe pierogi jednak tylko z suszonymi grzybami :)<br />Miłego pierogowania!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-25561029519336211592015-12-14T11:10:57.415+01:002015-12-14T11:10:57.415+01:00Witam. Mam kilka kg mrożonych grzybów. Czy nadadzą...Witam. Mam kilka kg mrożonych grzybów. Czy nadadzą się na ten smakowity farsz? Ugotowałabym je razem z garścią suszonych grzybów. <br />Pozdrawiam serdecznie <br />Aga P. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05669505897381157413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-19846723729667301442013-12-15T17:19:59.798+01:002013-12-15T17:19:59.798+01:00Ja też często zamrażałam surowe, ale przy tak deli...Ja też często zamrażałam surowe, ale przy tak delikatnym cieście (i niezwykle cienkim, napakowanym farszem) zamrażaonei ugotowanych sprawdza mi się dużo lepiej. Jeśli pierogi sa grubsze, mrożone na surowo są oczywiście ok :) Ale to po prostu tricki, mój jest taki, a ktoś inny ma własne. Kuchnia to magia i tyyyle pól do kreatywności :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-42008838263017922622013-12-13T21:16:24.133+01:002013-12-13T21:16:24.133+01:00Zawsze robię te bezjajeczne, moim zdaniem najlepsz...Zawsze robię te bezjajeczne, moim zdaniem najlepsze ciasto. Nigdy nie słyszałam żeby zamrażać pierogi po ugotowaniu zawsze robię tak jak Agnieszka w komentarzu powyżej :)Sabihttps://www.blogger.com/profile/06529017267474488873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-65396193294857346472013-12-12T10:37:37.344+01:002013-12-12T10:37:37.344+01:00Ja zamrażam surowe na tacce a potem przekładam do ...Ja zamrażam surowe na tacce a potem przekładam do woreczków, nie ma problemu z ich gotowaniem, nie rozgotowują sie i nie "przegotowują" :)Agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/06492771771834597788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-63442248111096544342013-01-06T18:29:16.698+01:002013-01-06T18:29:16.698+01:00o wow! mój przepis z zastępstwie maminego :)))o wow! mój przepis z zastępstwie maminego :)))ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-73751897316005255602013-01-06T15:55:38.459+01:002013-01-06T15:55:38.459+01:00A ja dziś robię pierogi z grzybami własnie, mama n...A ja dziś robię pierogi z grzybami własnie, mama nie odbiera tel., więc zajrzałam do Ciebie Kasiu,aby farszu nie zwalić :)Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-87173820405987107952012-12-17T13:59:42.914+01:002012-12-17T13:59:42.914+01:00Idealne, cienkie ciasto!!Idealne, cienkie ciasto!!Agatahttp://www.inspirowanesmakiem.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-42687964750044396662012-12-17T12:58:16.145+01:002012-12-17T12:58:16.145+01:00Uwielbiam pierogi :) Te na zdjęciach wyglądają bar...Uwielbiam pierogi :) Te na zdjęciach wyglądają bardzo apetycznie... Przepis na ciasto zdaje się, że mam całkiem podobny..:) Wychodzą rewelacyjne :)<br /><br />Pozdrawiam Świątecznie!!Natka :-)http://deliciouseating.bloog.pl/noreply@blogger.com