tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post2226415112977995013..comments2024-03-18T12:17:59.744+01:00Comments on ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Pieczony jesiotrUnknownnoreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-31383816557871797772021-12-25T10:51:01.999+01:002021-12-25T10:51:01.999+01:00Dzień dobry i Wesołych Świąt. Mam nadzieję, że jes...Dzień dobry i Wesołych Świąt. Mam nadzieję, że jesiotr się udał? Zważ proszę, że czosnek był w całych ząbkach, pieczony i jedynie nadać miał słodkiego aromatu rybie. Jak udało się danie?ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-42498292237096837882021-12-23T04:54:45.939+01:002021-12-23T04:54:45.939+01:00Witam. Czy nie za dużo czosnku , nie zabije smaku ...Witam. Czy nie za dużo czosnku , nie zabije smaku ryby? Przepis bardzo ciekawy , chciałbym zrobić jesiotra na wigilię i nie chce zepsuć , ponieważ pierwszy raz go robię. Pozdrawiam Wesołych świąt. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11269673042499866159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-55967036970259475002021-10-10T12:58:04.493+02:002021-10-10T12:58:04.493+02:00welcome back!welcome back!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-51830828255208055862021-10-09T23:17:46.323+02:002021-10-09T23:17:46.323+02:00Trafiłam na chilibite.pl kilka lat temu szukając w...Trafiłam na chilibite.pl kilka lat temu szukając w sieci przepisu na jesiotra.Dziś wracam ponownie:) Super przepis!Podobnie jak uwielbione przeze mnie batony z nerkowców i daktyli ze skórką z pomarańczy.Przepis bomba!PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-62358361637864837462021-07-03T19:39:00.170+02:002021-07-03T19:39:00.170+02:00Pan wyżej w żaden sposób nie "pokazał że jak ...Pan wyżej w żaden sposób nie "pokazał że jak kobieta to robi gorzej" sama sobie Pani to wymyśliła. Komentujący w żaden sposób nie chce nikomu dosolic, w komentarzu nie ma również nic obraźliwego. Polecam zaparzyć sobie meliskę. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-78869610073488359482021-04-02T00:42:24.486+02:002021-04-02T00:42:24.486+02:00Każdy je jak chce. Tyle. My nie znosimy zupy rybne...Każdy je jak chce. Tyle. My nie znosimy zupy rybnej, a to że akurat Pan nie ściąga mięsa z głowy czy ogona, to nie znaczy że ja tak robię. Nawet potrafię chrupiące płetwy ryb jeść, jak się je smaży na patelni w cieście. Czy Panowie musicie za wszelką cenę pokazywać, że jak kobieta to gorzej wszystko od was robi. Pieczenie całego jesiotra np. w liściach chrzanu to przepis jeszcze ze słowiańszczyzny. Jak przepis nie pasuje, to szuka się innego przepisu... na zupę rybną, a nie kwapi się do pisania komentarza tylko po to żeby komuś dosolić. Co z wami...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-73921073177555265682021-04-02T00:36:57.610+02:002021-04-02T00:36:57.610+02:00Żal to mi akurat Pana i dziecinnego komentarza, bo...Żal to mi akurat Pana i dziecinnego komentarza, bo nie umie Pan zrozumieć innych sytuacji, niż te z którymi Pan się spotyka na co dzień i nie mógł sobie Pan odpuścić komentarza, by poczuć się chyba jakiś "unikalny". Też cieszę się z jesiotra, bo długo miałam uraz jako dziecko gdy stanęła mi ość w gardle i pewnie nie tylko mi. Je się raz, drugi, a za trzecim może się gdzieś wbić i z tym trzeba się liczyć ilekroć je się takie ryby, a już w szczególności takie jak okoń, które mają najwięcej ości i więcej się dłubie niż je mięsa. Zawsze przy jedzeniu kurczaka też zawsze powtarzam przy stole by uważać, bo są ostre cienkie kości, które mogą się wbić w przełyk. Skoro kurczak może nie ważne czy to ludziom czy psom (widziałam u weta psa z przebitym gardłem od kurczaka, dostał opium bo z bólu nie mógł), to ryba z ośćmi tym bardziej i jakoś nie umiem w tym dostrzec powodów do kpin, po prostu tacy ludzie muszą koniecznie mieć swoją chwilę i "zabłysnąć"Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-4195802647865882402021-03-21T01:21:18.817+01:002021-03-21T01:21:18.817+01:00Pieczenie jesiotra w całości to jest zmarnowanie o...Pieczenie jesiotra w całości to jest zmarnowanie ogromnej głowy i ogona, które w takim przypadku trzeba wyrzucić. Tymczasem to doskonały surowiec na zupę rybną.pansiepaczhttps://www.blogger.com/profile/05559685115406787330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-14622040459663757822017-03-27T15:40:57.700+02:002017-03-27T15:40:57.700+02:00ogromnie się cieszę! i zapraszam częściej do zaglą...ogromnie się cieszę! i zapraszam częściej do zaglądania na blog :) proszę się rozgościć!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-45859704567014684482017-03-27T15:39:04.947+02:002017-03-27T15:39:04.947+02:00Dziękuję, zrobiłam i wyszło przecudowne z puree zi...Dziękuję, zrobiłam i wyszło przecudowne z puree ziemniaczanym ;) pycha ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-60326646249111504852017-03-27T07:31:59.322+02:002017-03-27T07:31:59.322+02:00jak najbardziej, choć już tak spektakularnie przy ...jak najbardziej, choć już tak spektakularnie przy podaniu nie będzie wyglądał :)<br />Proszę piec ciut krócej jeśli w dzwonkach. Serdeczności!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-3951296521608578212017-03-26T19:49:03.652+02:002017-03-26T19:49:03.652+02:00A można ją upiec od razu podzielona na dzwonki? A można ją upiec od razu podzielona na dzwonki? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-56304931551954739292016-02-14T16:29:20.032+01:002016-02-14T16:29:20.032+01:00czyli żal Panu mnie, srsly?
czyli żal Panu mnie, srsly?<br />ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-59188401064453665432016-02-14T16:25:50.058+01:002016-02-14T16:25:50.058+01:00Żal... Moje kilkunastoletnie dzieci zawsze jedzą S...Żal... Moje kilkunastoletnie dzieci zawsze jedzą Szczupaki, Sandacze i Okonie, które sam łowię i przyrządzam z nich posiłki i nie marudzą, że są w nich ości. Często same pytają się, kiedy znów przywiozę Szczupaka, bo mają chęć na smażoną świeżą rybkę. Małe ości po prostu przełyka się dobrze pogryzione wraz z pieczywem, a duże bez problemu usuwa się podczas jedzenia widelcem i ew. palcami. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-17042730287811732942014-04-04T14:01:00.276+02:002014-04-04T14:01:00.276+02:00Mialam okazje probowac kebaba z jesiotra w Iranie....Mialam okazje probowac kebaba z jesiotra w Iranie. Rewelacyjny smak. Niezapomniane przezycie! Mirosixhttps://www.blogger.com/profile/06599425629426692414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-74884260493429804392014-03-30T17:52:03.804+02:002014-03-30T17:52:03.804+02:00Przepiękne zdjęcia, wręcz bajeczne :)Przepiękne zdjęcia, wręcz bajeczne :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-6217655181512958892014-03-28T14:13:01.975+01:002014-03-28T14:13:01.975+01:00A gdzie w Warszawie lub okolicach można dostać te ...A gdzie w Warszawie lub okolicach można dostać te piękne fioletowe ziemniaki?:) Podejrzewam, że w Hali Mirowskiej, ale chciałam się upewnić:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-12047512235166685342014-03-28T13:46:45.774+01:002014-03-28T13:46:45.774+01:00Właśnie weszłam na Chilibite żeby poszukac przepis...Właśnie weszłam na Chilibite żeby poszukac przepisow na obiadki i robię listę dań na tydzień, super smaczne przepisy, kiedy ukaże się Pani książka? Z chęcią kupię. ..jestem z Lublina i zaluje ze tak mało słychać u nas o swiezych rybach nie z marketow; ( ups rozpisalam się:) pozdrawiam serdecznie:)nikolahttps://www.blogger.com/profile/11640010834718437745noreply@blogger.com