tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post292296623325960167..comments2024-03-18T12:17:59.744+01:00Comments on ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Gęsia kiełbasa w słoikuUnknownnoreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-9152284892799509592024-01-17T18:04:02.282+01:002024-01-17T18:04:02.282+01:00Chodziło mi o przepis na konserwę domową z gęsi,a ...Chodziło mi o przepis na konserwę domową z gęsi,a nie o jakieś opisy,w stylu pan Tadeusz Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-56522779005449103022013-11-28T12:54:27.262+01:002013-11-28T12:54:27.262+01:00Moja Biała. Więcej bałaganu jest podczas przygoto...Moja <a href="https://lh3.googleusercontent.com/Jnf1PijCwDgRdZBViD3ZXAu5G1kCzC4ABp_b6emv8Q=w1038-h692-no" rel="nofollow">Biała</a>. Więcej bałaganu jest podczas przygotowania wsadu niż przy nadziewaniu. <a href="https://lh3.googleusercontent.com/-s3DqwUKjIKI/Ti5dxsi0X-I/AAAAAAAAAHk/sa_fbAfvlPI/w1038-h692-no/P1010068.JPG" rel="nofollow">Nadziewanie</a><br />Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-39377425560857017732013-11-28T12:45:12.731+01:002013-11-28T12:45:12.731+01:00Ja nie mam wędzarni więc robiłam tylko białą. To n...Ja nie mam wędzarni więc robiłam tylko białą. To naprawdę nic trudnego. Trzeba dysponować tylko przystawką do maszynki do nadziewania.Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-42696577693084133802013-11-28T10:31:10.097+01:002013-11-28T10:31:10.097+01:00Dzięki, może więc przezwyciężę lenistwo i skuszę n...Dzięki, może więc przezwyciężę lenistwo i skuszę na taki eksperyment.:) Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-43709434449583462802013-11-28T10:23:45.767+01:002013-11-28T10:23:45.767+01:00W jelitach jeszcze nie robiłam, ale pamiętam ten c...W jelitach jeszcze nie robiłam, ale pamiętam ten cudowny bałagan z kuchni wuja. Nic, absolutnie nic, nawet fura sprzątania nie odstraszyłyby mnie przed zrobieniem kiełbasy w jelicie, gdybym tylko miała taka możliwość, by to wuj mnie uczył… jeśli masz takie możliwości, rób! smak własnej kiełbasy to poezja! ta w słoiku to inny jednak rodzaj wędliny. Pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie jagnięcej :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-75029873920832171282013-11-28T10:21:41.367+01:002013-11-28T10:21:41.367+01:00My od jakiegoś czasu zbieramy się do zrobienia swo...My od jakiegoś czasu zbieramy się do zrobienia swojej własnej kiełbasy jagnięcej. Ale trochę przeraża mnie ilość pracy i bałaganu wokół (szczególnie nakładanie do jelit). Jak to jest w rzeczywistości, bo może przesadzam?Magda Winiszewskahttps://www.blogger.com/profile/03940728317159260764noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-22876484505659677212013-11-28T09:25:37.980+01:002013-11-28T09:25:37.980+01:00mielę na dość grubych oczkach, ale zdecydowanie wo...mielę na dość grubych oczkach, ale zdecydowanie wolę wersję z częścią mięsa siekaną, wówczas całość mam wrażenie pardziej przypomina "palcówkę" wyjęta z jelita - gruba ziarnista kiełbasa/mielonka. Ja też jestem fanką galaretki :)<br />PozdrawiamChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-4630740189227725752013-11-28T08:59:33.890+01:002013-11-28T08:59:33.890+01:00Robię kiełbasy słoikowe (http://kuchennealgorytmy....Robię kiełbasy słoikowe (http://kuchennealgorytmy.blogspot.com/2013/11/mielonka-w-soiku.html) ale jak zawsze chętnie podpatruje jak robią inni:). Ciekawa jestem jak to siekanie ma wpływ na konsystencję, w porównaniu z samym mieleniem. Na jakich oczkach mielisz?Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.com