tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post3419655142736799981..comments2024-03-18T12:17:59.744+01:00Comments on ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Pasztet w świątecznej koszuliUnknownnoreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-21167662000497417492022-04-08T16:56:50.351+02:002022-04-08T16:56:50.351+02:00Hej, każdy pasztet może być pieczony w słoiu, jedn...Hej, każdy pasztet może być pieczony w słoiu, jednak pasteryzacja to zbyt mało - wyroby mięsne podlegać musza tyndalizacji. Więcej (także o pasztetach w słoiku) poczytasz u mnie w ksiażce "W słoiku".<br />a tu trochę przy okazji przepisu na kiełbasę w słoiku: http://www.chillibite.pl/2013/08/kiebasa-w-soiku.htmlChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-83040518602591290032022-04-08T10:25:01.992+02:002022-04-08T10:25:01.992+02:00Czy ten pasztet można dać do słoika i zapasteryzow...Czy ten pasztet można dać do słoika i zapasteryzowac??Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07946522906527073870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-72109695814169773572017-04-14T16:31:35.886+02:002017-04-14T16:31:35.886+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Marganteszhttps://www.blogger.com/profile/15159249963062636919noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-45246496951079766952017-04-14T16:30:40.124+02:002017-04-14T16:30:40.124+02:00bez skóry podgardle. Powodzenia! i czekam na rece...bez skóry podgardle. Powodzenia! i czekam na recenzję :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-24756312678634941032017-04-14T16:29:45.571+02:002017-04-14T16:29:45.571+02:00Właśnie zabieram się za pasztet :). Mam tylko jedn...Właśnie zabieram się za pasztet :). Mam tylko jedno pytanie: czy podgardle do pasztetu ma być ze skórą? Czy też zdejmuje się ją przed mieleniem mięsa? Będę bardzo wdzięczna za wskazówki :)Marganteszhttps://www.blogger.com/profile/15159249963062636919noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-40381635544614971152015-08-10T16:06:40.656+02:002015-08-10T16:06:40.656+02:00A ja właśnie robię dziś ten pasztet, ale bez koszu...A ja właśnie robię dziś ten pasztet, ale bez koszuli. Mam ochotę na pasztet, a w sklepach ciężko coś dobrego dostać i na dodatek bez mleka i grzybów. Nie mogę tymczasowo. Tylko mam zamiar dodać warzywa. Z wywaru do mięsa. Szkoda mi ich wyrzucać :-) Ankahttps://www.blogger.com/profile/11198312622412675415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-64264621387205925192013-12-20T12:23:14.369+01:002013-12-20T12:23:14.369+01:00piekę zazwyczaj z tych proporcji 2-3 formy, czyli ...piekę zazwyczaj z tych proporcji 2-3 formy, czyli wystarczy normalna keksówka ok 30x12x8/9cm<br />ponieważ ciasto też tam musi się zmieścić, proszę mieć w zanadrzu na przykła alu foremkę na resztę pasztetu, gdyby coś pozostało. Ale jak wyrobi już Pani całą mase mięsną, będzie widać ile jej jest i łatwo dopasować formę z tych, które posiada się w domu. <br />Siedze teraz w śledziach i nie mam głowy do pasztetu :( mam nadzieję, ze pomogłam?<br />Powodzenia i proszę dać znać jak sie uda :) <br />Aha - można do środka dodać jakąś śliwkę suszoną dla smakuChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-83526928047400921942013-12-20T12:07:55.789+01:002013-12-20T12:07:55.789+01:00Przymierzam się dziś do zrobienia tego pasztetu z ...Przymierzam się dziś do zrobienia tego pasztetu z połowy porcji i informacji, której mi bardzo brakuje jest rozmiar foremki, w której Pani piekła pasztet. Moja foremka musi być dwa razy mniejsza, a jeśli mniejszej nie będę miała to pasztet musi się piec stosunkowo krócej...Dobrze myślę? Bardzo proszę o podpowiedźAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-33962768533201573742012-12-17T07:53:16.558+01:002012-12-17T07:53:16.558+01:00inspirujesz i to bardzo!!! piękny pasztet. Myślę o...inspirujesz i to bardzo!!! piękny pasztet. Myślę o zrobieniu a tymczasem chyba po prostu muszę go upiec :)<br />i mam pytanie innej całkiem natury, czy mogłabyś mi podpowiedzieć, gdzie w Warszawie lub okolicach można kupić warzywa nie nasycone chemią??? może znasz jakiś dobry sklep ekologiczny? chodzi mi o syna uczuleniowca.<br />Pozdrawiam cieplutko. Wiewiórahttps://www.blogger.com/profile/04423912356997406858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-14243514568760396492012-12-16T15:43:45.919+01:002012-12-16T15:43:45.919+01:00pasztet bajeczny.
świąteczne utwory mnie wyciszają...pasztet bajeczny.<br />świąteczne utwory mnie wyciszają.Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.com