tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post3949179641769454519..comments2024-03-18T12:17:59.744+01:00Comments on ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Fasola po wrzawskuUnknownnoreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-35889507570271849462017-11-29T01:08:57.085+01:002017-11-29T01:08:57.085+01:00Właśnie, jak można nie lubić fasolki po bretońsku?...Właśnie, jak można nie lubić fasolki po bretońsku? :) Z dzieciństwa mam jak najlepsze wspomnienia, mama gotowała ją z uprawianej w ogródku fasoli. Nie jakieś Jasie z cienką skórką a drobna, żółtawo-beżowa fasolka w ciemnobrązowe cętki wymieszana z ciemnobordową - tej było zawsz mniej. Nie mam pojęcia, co to za gatunki były, ale smak nie do podrobienia. Sam gotuję z czerwonej, ale to już nie to samo :) Jasia w fasolce po bretońsku nie cenię, resztę składników pochwalam jak najbardziej a nienawiść do fasoli jako takiej, a po bretońsku w szczególności, z całego serca potępiam :)Maciekhttps://agusto.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-34279165042755629712014-09-10T20:49:20.525+02:002014-09-10T20:49:20.525+02:00Ja od dziecka uwielbiam fasolkę po bretońsku. Robi...Ja od dziecka uwielbiam fasolkę po bretońsku. Robię tak jak moja mama robiła, zwykłego jasia, a z mięska tylko boczek i kiełbasa. Reszta składników ta sama, wszystko jest kwestią doprawienia porządnego, dobrze się komponuje lubczyk, majeranek, papryka słodka i gotowa przyprawa do dań z fasoli.Korahhttps://www.blogger.com/profile/15241575058111188351noreply@blogger.com