tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post4405960510826933188..comments2024-03-18T12:17:59.744+01:00Comments on ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Makaron w sosie bolońskimUnknownnoreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-92097144024323787182021-08-16T14:00:00.371+02:002021-08-16T14:00:00.371+02:00DZIĘKUJĘ <3DZIĘKUJĘ <3 Monikahttps://www.blogger.com/profile/02619276622254265489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-69562906103165051272021-08-16T11:43:42.131+02:002021-08-16T11:43:42.131+02:00Hej, na żagle to bym pewnie brała sosy typowo warz...Hej, na żagle to bym pewnie brała sosy typowo warzywne. <br />Jeśli jednak chcesz ten z przepisu - bez śmietany, bez parmezanu. <br />TYNDALIZACJA, czyli 3x pasteryzacja w odstępach co 24h:<br />Wrzący sos zamykać do słoika ok 500ml. <br />1 dzień: Wstawić słoiki do piekarnika 100stC/60min<br />2 dzień - 24 później: 100stC/40min<br />3 dzień - 48h od zrobienia: 100stC/30min<br /><br />potem mogą być już bez lodówki kilka mieisęcy. Śmeitanę i parmezan dodać po podgrzaniu.<br />Powodzenia i udanych żagli!<br />ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-35626630541500153462021-08-16T11:37:19.721+02:002021-08-16T11:37:19.721+02:00jak byś pasteryzowała sos? chciałabym wziąć na wyj...jak byś pasteryzowała sos? chciałabym wziąć na wyjazd na żagle :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/02619276622254265489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-66637770441003352692016-10-17T18:23:00.139+02:002016-10-17T18:23:00.139+02:00Jakiego mięsa można użyć zamiast cielęciny? U mnie...Jakiego mięsa można użyć zamiast cielęciny? U mnie niestety nie mam jej w sklepachAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-32619636037975102432013-10-25T17:37:31.813+02:002013-10-25T17:37:31.813+02:00a idź.. przejrzałam właśnie wszystkie Twoje cudown...a idź.. przejrzałam właśnie wszystkie Twoje cudowne makarony i normalnie wściec się można! co ja mam gotować, jak mam w domu alergiczkę ( ryby, owoce morza, grzyby i produkty z mleka krowiego)? pełen wypas :) kasiahttps://www.blogger.com/profile/06286434054400435317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-14684954494083571692012-08-21T10:28:01.789+02:002012-08-21T10:28:01.789+02:00byłam w październiku kiedy faktycznie czas zwalnia...byłam w październiku kiedy faktycznie czas zwalnia i temperatury odpuszczają<br />jednakże w knajpkach cały czas duuużo smakoszy tamtejszych rarytasów polecam...pozdrawiam<br /> Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-3657017768926352902012-08-17T13:36:27.159+02:002012-08-17T13:36:27.159+02:00Ciekawa podróż przez smaki Italii.
Ja do tej pory ...Ciekawa podróż przez smaki Italii.<br />Ja do tej pory miałam okazję zasmakować tylko w Bergamo, ale polubiłam tamtejszą pizzę i lokalny słodki przysmak polenta e osei. <br />Nad jezioro Garda niestety nie dotarłam, ale słyszałam, że jest tam pięknie. Wenecję i Bolonię również planuję niedługo odwiedzić, ale wcześniej koniecznie będę musiała przeczytać książkę Smaki północnej Italii :) Martahttp://www.przepisyzpodrozy.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-68066888967377829302012-08-16T19:35:15.160+02:002012-08-16T19:35:15.160+02:00Uwielbiam wszelakie makaronowe wariacje;)Uwielbiam wszelakie makaronowe wariacje;)Magdalens.https://www.blogger.com/profile/02243636025934882308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-69096916181843696332012-08-16T19:33:19.814+02:002012-08-16T19:33:19.814+02:00Rozumiem miłość do Wenecji ...
Sam od kilku lat ko...Rozumiem miłość do Wenecji ...<br />Sam od kilku lat kocham się w tym mieście, klimacie, jedzeniu, ludziach ...<br />Ach, mam nadzieję jeszcze tam powrócić :)<br />Do Wenecji i do Asyżu - miasta, które do dziś wspominam ze łzą w oku :)<br />Polecam również Rzym :)Rafałhttps://www.blogger.com/profile/10416754902124439811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-58559326691519169422012-08-16T17:23:58.050+02:002012-08-16T17:23:58.050+02:00Margh - ufo są chyba najlepszym substytutem białyc...Margh - ufo są chyba najlepszym substytutem białych brzoskwiń dostępnym w Polsce. Dziękuję, że mi o nich przypomniałaś! :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-85928272219050889202012-08-16T17:15:08.632+02:002012-08-16T17:15:08.632+02:00Zazdraszczam uprzejmie :)
W naszym bagażniku by si...Zazdraszczam uprzejmie :)<br />W naszym bagażniku by się nie zmieściły, zważywszy, że upchnęliśmy w nim .. no w każdym razie sporo litrów wina (w tym prosecco ;) ), parę kilogramów makaronu i inszych inszości.<br /><br />A Belliniego spróbuję zrobić z brzoskwiń ufo. marghehttps://www.blogger.com/profile/10805248027830565697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-47846083101964338232012-08-16T16:11:20.859+02:002012-08-16T16:11:20.859+02:00Otóż droga Margh skrzynki były aż pod sufit :) prz...Otóż droga Margh skrzynki były aż pod sufit :) przywiozłam 2 z białymi brzoskwiniami i jeszcze nektaryny i brzoskwinie żółte. A potem było obieranie ze skórki i miksowanie i szybkie mrożenie. Oblizywanie paluchów, grillowanie i rozkoszzzz. Mrauuu :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-32596438091604500822012-08-16T16:00:43.043+02:002012-08-16T16:00:43.043+02:00gdzieś Ty upchnęła te kilka skrzynek brzoskwiń? ;)...gdzieś Ty upchnęła te kilka skrzynek brzoskwiń? ;)marghehttps://www.blogger.com/profile/10805248027830565697noreply@blogger.com