tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post5708805737599520478..comments2024-03-18T12:17:59.744+01:00Comments on ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Pizza bianca z domowego piecaUnknownnoreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-42348966934973958572013-07-30T22:16:00.679+02:002013-07-30T22:16:00.679+02:00Bardzo dziękuję:) Oczywiście ze się pochwalę:))
Bardzo dziękuję:) Oczywiście ze się pochwalę:))<br />Marlenahttps://www.blogger.com/profile/11241896440546719298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-59561873657443300842013-07-13T10:45:55.207+02:002013-07-13T10:45:55.207+02:00Marleno, Smerfetko :) - właśnie wygrałaś zestaw sk...Marleno, Smerfetko :) - właśnie wygrałaś zestaw składników świetnej jakości do upieczenia własnej pizzy! Gratuluję. Pokażesz ją na profilu Fb ChilliBite? <br />Tymczasem proszę o szybciutkie przesłanie mailem na adres konkurs(maupa)ChillIBite.pl Twojego adresu i nr telefonu. ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-13624127503175600592013-07-13T10:45:13.432+02:002013-07-13T10:45:13.432+02:00Aneto - właśnie wygrałaś zestaw składników świetne...Aneto - właśnie wygrałaś zestaw składników świetnej jakości do upieczenia własnej pizzy! Gratuluję. Pokażesz ją na profilu Fb ChilliBite? <br />Tymczasem proszę o szybciutkie przesłanie mailem na adres konkurs(maupa)ChillIBite.pl Twojego adresu i nr telefonu. ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-71806826908795288982013-07-13T10:43:43.019+02:002013-07-13T10:43:43.019+02:00Sylwio - tym samym zapraszam Cię wraz z ukochanym ...Sylwio - tym samym zapraszam Cię wraz z ukochanym na pizzę z domowego pieca, wygrywasz voucher na pizzę z domowego pieca na pizzę. Gratuluję! <br />Proszę o szybciutkie przesłanie mailem na adres konkurs(maupa)ChillIBite.pl Twojego adresu i nr telefonu. ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-2711766795202130342013-07-13T10:42:34.922+02:002013-07-13T10:42:34.922+02:00Kalika - za piękne marzenie o pizzy wygrywasz vou...Kalika - za piękne marzenie o pizzy wygrywasz voucher na pizzę z domowego pieca na pizzę. Gratuluję! <br />Proszę o szybciutkie przesłanie mailem na adres konkurs(maupa)ChillIBite.pl Twojego adresu i nr telefonu. ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-74565853346052835492013-07-13T10:41:44.074+02:002013-07-13T10:41:44.074+02:00PerfectMoment - wygrywasz voucher na pizzę z domow...PerfectMoment - wygrywasz voucher na pizzę z domowego pieca na pizzę. Gratuluję! <br />Proszę o szybciutkie przesłanie mailem na adres konkurs(maupa)ChillIBite.pl Twojego adresu i nr telefonu. ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-11798225041436850452013-07-11T21:19:25.822+02:002013-07-11T21:19:25.822+02:00a dla nas hitem jest pizza tylko z sosem pomidorow...a dla nas hitem jest pizza tylko z sosem pomidorowym, czerwoną cebulą (dużo!) i curry - niesamowicie prosta i pyszna!! przywieziona prosto z Włoch do Gdańska :-)Zuzannahttps://www.blogger.com/profile/00608085049784653481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-71041798798382889072013-07-11T19:38:39.226+02:002013-07-11T19:38:39.226+02:00Stawiam na prostotę: pizza z plasterkami ziemniakó...Stawiam na prostotę: pizza z plasterkami ziemniaków. <br />Otwock.Kaahttps://www.blogger.com/profile/16323881267063965400noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-57258790581254293372013-07-11T19:03:34.533+02:002013-07-11T19:03:34.533+02:00Uwielbiam pizzę z prawdziwego zdarzenia, nie mrożo...Uwielbiam pizzę z prawdziwego zdarzenia, nie mrożoną z marketu czy wyrabianą w taniej sieciówkowej pizzeri przez jakiegoś lesera. Poza oryginalną pizzą włoską, pizza domowa jest moim zdaniem najlepsza, bo wiem co do niej trafia i wiem jak ją sobie według moich upodobań smakowych ulepszać. Pizzy dawno już nie jadłam a mam na nią cholernego smaka! Mimo iż pizzerię mam nie daleko, jednak wolę pizzę zrobić sobie w domu sama:) <br /><br />Od pewnego czasu chodzi za mną parę smaków... Zamykam oczy i wyobrażam sobie cienki placek a na nim sos z pomidorków koktajlowych przyprawiony nutą czosnku, bazylii i filecików anchois. Na sosiku tym są porozrzucane kapary w towarzystwie papryczki chilli z bazyliowymi listkami a na ich wierzchu mozzarella ułożona kawałkami. Widzę jak placek ląduje w rozgrzanym do 250 stopni piekarniku i piecze się 10 do 13 minut. Już czuję ten aromat, w brzuchu coraz bardziej mi burczy, już nie mogę się doczekać aż zanurzę zęby w tej przepysznej pizzy! Mija czas pieczenia, otwieram piekarnik i robię do niego nura:D Chwytam za placek, przekładam na talerz, odkrawam ciepły i ciągnący się niczym krówka ciągutka pizzy kawałek. Siadam sobie wygodnie na balkonie i smakuję kawałeczek po kawałeczku, bardzo, baaardzo, baaaaaaardzo powoli... <br /><br />Na sama myśl o tej pizzy już pociekła mi ślina!!!!! Z ogromną chęcią właśnie taką pizzę bym sobie w domu zrobiła o ile tylko uda mi się ten zestaw u Ciebie wygrać;)<br /><br />Pozdrawiam Agata Waksmundzka<br />modliszka201@wp.plAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-56569116629765201422013-07-11T16:26:13.890+02:002013-07-11T16:26:13.890+02:00Moja ukochana pizza:
zapieczone ciasto z sosem pom...Moja ukochana pizza:<br />zapieczone ciasto z sosem pomidorowym i serem chedar, a na to świeża szynka parmeńska, rukola i pomidorki koktajlowe!<br />Po takiej pizzy mogę umierać!<br /><br />Siedlce :)Mmnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-20954754878506620562013-07-11T16:10:39.377+02:002013-07-11T16:10:39.377+02:00Pizze wyglądają obłędnie. Jakiś czas temu miałam p...Pizze wyglądają obłędnie. Jakiś czas temu miałam przyjemność współpracować w restauracji z Włochem, który między innymi robił pizze. Pochodził z Florencji, gdzie wraz z ojcem i braćmi prowadzili swoją rodzinną Pizzerie. Gdy pierwszy raz spróbowałam pizzy w jego wykonaniu, poczułam się ja w moich ukochanych Włoszech. Wszystkie były inne ale każda smaczna. Dla mnie jednak najlepsza była pizza ze szpinakiem i mieszanką serów-poezja smaków. Cieniutkie chrupiące ciasto przenikające się smaki serów i pyszny szpinak. A całość delikatnie skropiona najlepszą włoską oliwą. I taką właśnie pizzę przygotowałabym najchętniej, nie mam co prawda ani pieca ani takiego super urządzenia ale póki co ratuję się kamieniem do pizzy i wychodzi całkiem całkiem:))<br />Pozdrawiam<br />Marlena z ok. LublinaMarlenahttps://www.blogger.com/profile/11241896440546719298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-50935062682251265942013-07-11T15:38:27.418+02:002013-07-11T15:38:27.418+02:00A ja z mąki orkiszowej upiekłabym tako oto nietypo...A ja z mąki orkiszowej upiekłabym tako oto nietypową pizzę… nietypową ponieważ jest ona na „kruchym spodzie”. Przepis na placek znalazłam w książce „Gotujmy razem. Kulinarna Toskania”:<br />2 szklanki mąki<br />1 średnie jajko<br />1/2 łyżeczki soli<br />5 łyżek maślanki<br />1/3 szklanki schłodzonego masła<br />Do miski przesiać mąkę. Dodać pozostałe składniki ciasta i wymieszać miksując na niskich obrotach, aż dobrze się połączą. Zwiększyć na chwilę obroty, po czym wyrabiać ręką, aż masa będzie gładka i elastyczna. Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut.<br /><br />Później rozwałkować, na blachę, na ciasto ułożyć składniki i piec do lekkiego zrumienienia temperaturze 175 stopni C.<br />Ja najbardziej lubię ją z kozim serem i miodem.<br />Na wierzchu układam pokrojone pomidorki cherry i posypuję pokruszonym kozim serem. Po 20 min pieczenia polewam pizzę miodem i dodaję rucolę, bazylię i świeżo zmielony pieprz.<br />A ja z mąki orkiszowej upiekłabym tako oto nietypową pizzę… nietypową ponieważ jest ona na „kruchym spodzie”. Przepis na placek znalazłam w książce „Gotujmy razem. Kulinarna Toskania”:<br />2 szklanki mąki<br />1 średnie jajko<br />1/2 łyżeczki soli<br />5 łyżek maślanki<br />1/3 szklanki schłodzonego masła<br />Do miski przesiać mąkę. Dodać pozostałe składniki ciasta i wymieszać miksując na niskich obrotach, aż dobrze się połączą. Zwiększyć na chwilę obroty, po czym wyrabiać ręką, aż masa będzie gładka i elastyczna. Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut.<br /><br />Później rozwałkować, na blachę, na ciasto ułożyć składniki i piec do lekkiego zrumienienia temperaturze 175 stopni C.<br />Ja najbardziej lubię ją z kozim serem i miodem.<br />Na wierzchu układam pokrojone pomidorki cherry i posypuję pokruszonym kozim serem. Po 20 min pieczenia polewam pizzę miodem i dodaję rukolę, bazylię i świeżo zmielony zielony pieprz.<br />Pozdrawiam<br />Nie jestem z WarszawyKatarzynahttps://www.blogger.com/profile/16551081329432373030noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-89748164852324434862013-07-11T15:37:12.028+02:002013-07-11T15:37:12.028+02:00albo najprościej - oliwa, pomidory, mozzarella, ba...albo najprościej - oliwa, pomidory, mozzarella, bazylia. Albo taka na sposób indyjski, jaką kiedyś jadłam na studiach: szynka, curry, banany, ananas. Nigdzie już takiej pizzy nie widziałam. Jestem z Siedlec :)Ola eR.https://www.blogger.com/profile/16965887143826780200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-76948766478729693582013-07-11T15:28:22.060+02:002013-07-11T15:28:22.060+02:00...nasza domowa, ulubiona, która z pewnościa zrobi......nasza domowa, ulubiona, która z pewnościa zrobiłabym z wygranych składników...<br />mąka+woda+oliwa+drożdże+sól+cukier = sprawne ręce...i jak to mawiamy masujemy, masujemy...sciereczką przykrywamy i sobie rośnie:)<br />...blaszka papierem wyłożona, oliwą wysmarowana i wtedy nadzchodzi najlepsze a więc cista rozciąganie, układanie,bicie...wszystkie ruchy dozwolone, aż w końcu przybierze odpowedni kształt i grubość...i znowu moczymy dłonie w słonecznej oliwie, smarujemy ciasto, sypiemy suszone oregano...śnieżne kuleczki(mozarella) kroimy na plasterki-ukladamy w odstępach,obok mozarelli po kawałku czegoś aromatycznego czyli ser pleśniowy na to soczyste krążki pomidorków koktajlowych,wolne miejsca kolorujemy czernią oliwek , na to cebula najlepiej czerwona i sypiemy solą morską...i siup do pieca na 25minut...pod koniec chwilowy wyjazd na porozrzucanie na syczącej pizzy kawałeczków szynki serrano i po 2minutach wyciągamy. Na wierzch rozrzucam ukochaną rukole i dom tonie w przepięknym aromacie i błogiej ciszy...jemy :D<br />Jako dodatek dla zaostrzenia smaku mocny sos czosnkowy na bazie śmietany, majonezu, czosnku i soli......<br />vibeke6@wp.pl<br />PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-87213424821434162762013-07-10T09:16:19.652+02:002013-07-10T09:16:19.652+02:00spód orkiszowy, serek z migdałów,szpinak i por, mn...spód orkiszowy, serek z migdałów,szpinak i por, mniam ;) Szczecin się kłania ;)Magdanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-23116550027697180322013-07-09T19:34:55.456+02:002013-07-09T19:34:55.456+02:00Warszawa ;) Warszawa ;) Ewa Lena Brzozowskahttps://www.blogger.com/profile/08181153319201737468noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-80704521802032290422013-07-09T17:24:45.334+02:002013-07-09T17:24:45.334+02:00Ponieważ najbardziej lubię proste i nieprzeładowan...Ponieważ najbardziej lubię proste i nieprzeładowane smaki (u mnie pizza ma zawsze max 2 dodatki) to do zestawu składników dodałabym tylko mozarellę i anchois. Polane oliwą byłoby boskie! :)<br />Pozdrowienia z Gdańska :) <br />M.Monikahttps://www.blogger.com/profile/00655106332719055194noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-75505487900130339722013-07-09T17:19:53.843+02:002013-07-09T17:19:53.843+02:00Na chrupiącym cienkim cieście zamiast sosu pomidor...Na chrupiącym cienkim cieście zamiast sosu pomidorowego, pesto Rosso, posypane Mozzarellą. Połowa dla mojego ukochanego z serem gorgonzola piccante i anchois, a dla mnie z suszonymi pomidorami, zielonymi oliwkami i oczywiście z szynką Prosciutto Crudo oraz ruccolą. Genialne połączenie...<br /><br />Pozdrawiam z WarszawySylwia Mencewiczhttps://www.blogger.com/profile/02494124093586200038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-88230329089276968922013-07-09T11:49:34.132+02:002013-07-09T11:49:34.132+02:00Mi się marzy pizza wakacyjna - z brzegami złotymi ...Mi się marzy pizza wakacyjna - z brzegami złotymi jak karaibskie plaże, sosem w kolorze płachty hiszpańskiego torreadora, pachnącymi greckim gajem zielonymi oliwkami, słoneczną jak Egipt kukurydzą oraz papryką w kolorze sycylijskiej pomarańczy. Wszystko to zatopione w jedwabistej mozarelli i przybrane świeżutką rukolą. Mmmmmm...<br /><br />Rozmarzona z Warszawy;)kalikahttps://www.blogger.com/profile/06650430742914111564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-57968767039778671182013-07-09T10:26:16.132+02:002013-07-09T10:26:16.132+02:00"Durnostojka" piękne, ubawiłam się do łe..."Durnostojka" piękne, ubawiłam się do łez:)<br />xoxoAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03394773053265504763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-39810584857866408922013-07-09T10:08:20.233+02:002013-07-09T10:08:20.233+02:00Mi najbardziej widziałaby się troszkę 'podraso...Mi najbardziej widziałaby się troszkę 'podrasowana' capricciosa: do tradycyjnego sosu pomidorowego z ziołami, dobrego sera, szynki i pieczarek, dołożyłbym odrobinę ostrego salami i również ostrej wołowinki :)K.o.D Spółka p.j z o.khttps://www.blogger.com/profile/06675710007882596118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-87616897923826503772013-07-09T09:20:46.073+02:002013-07-09T09:20:46.073+02:00A ja bym chętnie skosztowała pizze z orzechami wło...A ja bym chętnie skosztowała pizze z orzechami włoskimi oraz z rukolą. Najchętniej we Włoszech, w nadmorskiej miejscowości, z karafką białego wina :)Anna Rawska-Kupczynskahttps://www.blogger.com/profile/16989155954043022402noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-80007847193162427642013-07-09T09:18:34.637+02:002013-07-09T09:18:34.637+02:00Piękny sprzęt:) ja najbardziej lubię jednak prosto...Piękny sprzęt:) ja najbardziej lubię jednak prostotę - margherita z cudownie rozpływającą się mozarellą, pomidorami i ziołami koi moje podniebienie<br /><br />smacznego z Białegostoku:)Kinga, Białystokhttps://www.blogger.com/profile/07569108896105988117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-39002759077753611102013-07-09T08:09:45.323+02:002013-07-09T08:09:45.323+02:00Ja bym chciała zjeść i proszę się nie śmiać, pizzę...Ja bym chciała zjeść i proszę się nie śmiać, pizzę z Chillibite ;)<br />justihttps://www.blogger.com/profile/10690007786178456039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-24985198349314348702013-07-09T08:02:59.756+02:002013-07-09T08:02:59.756+02:00Najbardziej lubię jak pizza ma zdecydowany smak, b...Najbardziej lubię jak pizza ma zdecydowany smak, bez mieszania dużej liczby składników, moja ulubiona to szynka parmeńska z odrobiną mozarelli i rukolą. :))<br /><br />pozdrawiam z Krakowa :)Marekhttps://www.blogger.com/profile/06722081572161647306noreply@blogger.com