tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post8404918383077889040..comments2024-03-18T12:17:59.744+01:00Comments on ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Jogurt z pieczoną śliwkąUnknownnoreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-36295761571772775242017-09-06T13:01:38.570+02:002017-09-06T13:01:38.570+02:00Można je lekko poddusić/podsmażyć na ostrym ogniu ...Można je lekko poddusić/podsmażyć na ostrym ogniu na patelni :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-92217485926336096612017-09-03T07:32:26.010+02:002017-09-03T07:32:26.010+02:00Śliwki już są ale ja tym razem nie mam piekarnika,...Śliwki już są ale ja tym razem nie mam piekarnika, chyba że podkradnę prodiż. Proszę podrzuć wersję bez pieczenia. ewkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-34655130772753084332016-09-22T09:36:21.528+02:002016-09-22T09:36:21.528+02:00Takie proste, a takie smakowite :) Zakochałam się ...Takie proste, a takie smakowite :) Zakochałam się w tym połączeniu. Dziękuję za przepis ;)wedelkahttps://www.blogger.com/profile/03765052689974956886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-72236901468271334312015-09-25T15:58:27.733+02:002015-09-25T15:58:27.733+02:00Może głupie pytanie ale ciepłe czy zimne te śliwki...Może głupie pytanie ale ciepłe czy zimne te śliwki nakładasz na jogurt?ewkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-38343445165520479922014-09-03T09:46:04.219+02:002014-09-03T09:46:04.219+02:00Aniu - wytrzymaj! jutro zjesz pyszne śniadanie i z...Aniu - wytrzymaj! jutro zjesz pyszne śniadanie i zamroź śliwek na "zaś". A tymczasem rozgość się i zaglądaj częściej, serdecznie zapraszam :) i dziękuję za ciepły komentarzChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-30391864323543977492014-09-03T09:36:27.462+02:002014-09-03T09:36:27.462+02:00Nie powinnam czytać takich wpisów przed śniadaniem...Nie powinnam czytać takich wpisów przed śniadaniem - chceeeee ten jogurt ze śliwkami, a nie mam ani jogurtu ani śliwek :( targ dopiero jutro, nie wiem czy wytrzymam !!! a tak na poważnie - smakowity ten pomysł na śniadanie, cudnie opisany i apetycznie sfotografowany. Klasa :) W ogóle lubię Twojego bloga - lubię go czytać, potem oglądać a na końcu wdrażać w życie :) Będę tu częściej. Pozdrawiam ciepło z mojego końca świata :)Aniahttps://www.blogger.com/profile/00993876233378073921noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-57506173726910989122014-08-08T12:42:48.227+02:002014-08-08T12:42:48.227+02:00Hej, no jasne, że czytam wszystkie komentarze, a s...Hej, no jasne, że czytam wszystkie komentarze, a szczególnie takie miłe jak ten :)) Cieszę się ogromnie! a może ususzysz w tym roku trochę wrześniowych węgierek. Mają moc nieziemską! :)<br />Dobrego weekendu!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-53119041556568562722014-08-08T12:39:20.869+02:002014-08-08T12:39:20.869+02:00Wiem, że wpis ubiegłoroczny, ale mam nadzieję, że ...Wiem, że wpis ubiegłoroczny, ale mam nadzieję, że przeczytasz ten komentarz. Dzięki Twoim przepisom na śliwki w tak nieoczywistych odsłonach na nowo zakochałam się w smaku polskich śliwek! Dziękuję:)eM.https://www.blogger.com/profile/05205814235639306011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-40906261302209955792013-10-17T08:28:46.638+02:002013-10-17T08:28:46.638+02:00Judyta, rozgość się :) dziś u mnie pachnie jabłkam...Judyta, rozgość się :) dziś u mnie pachnie jabłkami i kruszonką. Dobrego dnia!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-78320927063516802362013-10-17T08:24:50.273+02:002013-10-17T08:24:50.273+02:00Ehh wracam tu niezmiennie co parę dni i przyznaję ...Ehh wracam tu niezmiennie co parę dni i przyznaję szczerze, że podjadam :) ostatnio barszcz ukraiński, drożdżowe bułeczki cynamonowe, karmelotkę.. ehh cudowne! <br />I tak, jesień w tym roku niebywale piękna, pachnąca i bogata w smaki. A może to my co roku bardziej dojrzewamy do tego zachwytu nad czymś przecież "oczywistym" :) <br />W kuchni zwykle robię coś głównie dla dzieci, męża, rodziny - to co lubią, co smakuje. Dla siebie samej robię czasami tylko francuskiego tosta z konfiturą na śniadanie :) - to mój smak z dzieciństwa - przez mojego tatę nazywany "chleb w jajku", który robił nam czasem jak byliśmy mali. Ale ten jogurt... mmmm.. to są moje klimaty i chyba nastepne śniadanie sobotnie będzie "dla mamy", a kto nie chce to... nie zmuszam - będzie więcej dla mnie ;)<br />Pozdrawiam ciepło!124587https://www.blogger.com/profile/04062024997420420067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-67644022165355665182013-10-04T10:42:37.746+02:002013-10-04T10:42:37.746+02:00Dziękuję za dobre słowo i cieszę się, że "kos...Dziękuję za dobre słowo i cieszę się, że "kostka rosołowa" się sprawdziła:) prosze się rozgościć, zaraz podaję bułeczki cynamonowe ...<br />co do orzechów laskowych - orzechów w zasadzie się nie suszy, same schną. W garażu, spiżarni, czy chłodniejszym miejscu utrzymują świeżość i wilgotność nieco dłużej. Jeśli są gorzkie, to znaczy, że takie musiały być od początku. Nic nie wiem o tym, by orzechy gorzkniały podczas schnięcia :( nie poradzę, ja bym z pewnością ich nie użyła.<br />Ale jeśli dotrze nowa dostawa, polecam wyłuskanie ich, obranie z białej skórki (jeśli się da) i wykorzystanie tych wilgotnych do pesto laskowego z samodzielnie suszonymi pomidorami. Jest genialne! Tu przepis: http://www.chillibite.pl/2009/10/pyszne-pesto-laskowe-i-suszone-pomidory.html<br />Serdecznie pozdrawiam i dobrego weekendu!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-27877822595825150372013-10-04T10:01:34.411+02:002013-10-04T10:01:34.411+02:00Na blog natknelam sie przez przypadek kilka tygodn...Na blog natknelam sie przez przypadek kilka tygodni temu i od razu stalam sie jego wielbicielka. Przepis na domowa "kostke rosolowa" wyprobowalam i jestem zachwycona. Zaraz zabiore sie na sliwki. Ale mam pytanie: dostalam sporo orzechow laskowych z ogrodu, suszylam caly rok, ale nadal wiekszosc jest zbyt gorzka, aby je np. wykorzystac do ciasta itp. Czy jest na to jakis sposob? Szkoda mi je wyrzucac, zwlaszcza, ze niedlugo zostane obdarowana tegorocznymi.....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-87480283672182307832013-10-03T16:28:24.209+02:002013-10-03T16:28:24.209+02:00:)) mała rzecz, a cieszy. Dobrego popołudnia!:)) mała rzecz, a cieszy. Dobrego popołudnia!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-33527075345348472982013-10-03T15:24:18.612+02:002013-10-03T15:24:18.612+02:00Ten przepis jest na wagę złota! Dziękuję! Od razu ...Ten przepis jest na wagę złota! Dziękuję! Od razu go wypróbowałam (z prażonymi płatkami i orzechami w miodzie) i już wiem, że jesienno-zimowe poranki będą miały swój smak. Bo przecież, oprócz węgierek, mogą też być inne gorrrące owoce: wiśnie, jabłka, gruszki, brzoskwinie...Anonymousnoreply@blogger.com