tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post9205541009379280837..comments2024-03-18T12:17:59.744+01:00Comments on ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Najlepsze kotlety mieloneUnknownnoreply@blogger.comBlogger53125tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-84723619002515771732023-05-08T19:20:12.045+02:002023-05-08T19:20:12.045+02:00Kotlety będą zdrowsze gdy je lekko podsmażymy a po...Kotlety będą zdrowsze gdy je lekko podsmażymy a potem dopieczemy w piekarniku.Nie wyjdą spalone , będą pulchne .Jak ktoś lubi delikatne to, na sposób szwedzki, można dodać do mięsa trochę śmietanki.<br />Czy ktoś ma sposób na równe kotlety , bo robione w ręku wychodzą różnie ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-36461918252241717282023-02-14T11:45:34.719+01:002023-02-14T11:45:34.719+01:00chyba nie rozumiem tego komentarza hmmm: 2 płaskie...chyba nie rozumiem tego komentarza hmmm: 2 płaskie łyżeczki soli = 10g na 1kg mięsa. Skąd pomysł o 32 gramach? Owszem łyżka soli miałaby 15g, lecz tu mowa o łyżeczkach. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-33642093228843772732023-02-08T19:37:49.968+01:002023-02-08T19:37:49.968+01:0016 gram na kilogram a tu 32 kto daje tyle soli16 gram na kilogram a tu 32 kto daje tyle soliAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-65635930662057224732023-01-18T22:02:59.046+01:002023-01-18T22:02:59.046+01:00Na, wiele, sposobów można robić mielone, wazna jas...Na, wiele, sposobów można robić mielone, wazna jast jakość mięsa, dziś już trudno o takie z domowego chowu. Robiłem i robię jak robił mój Ojciec. Mięso wieprzowe, łopatka /karkówka, kawałek słoniny, czy boczku, i mięso z cielęciny, to wszystko mielimy, kiedyś był tylko sól pieprz, cebula i czosnek i majeranek, i żadnych innych wynalazków, bułka, lub moczone płatki owsiane jaja i wyrabiamy. Uważam że, smaczniejszych niema nigdzie, przepis z 1920 roku tak się kiedyś robiło. Od co.. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-51441008615842029422021-05-18T11:41:07.964+02:002021-05-18T11:41:07.964+02:00Kanapka z kotletem i musztardą - szczególnie zabie...Kanapka z kotletem i musztardą - szczególnie zabierane w trasę ( lub udka pieczone z kurczaka). <br />Kotlety podawane z mizerią lub sałatą ze śmietana w lecie albo zimową porą z marchewką i groszkiem lub buraczkami zasmażanymi oczywiście. Smaki dzieciństwa przekazywane z pokolenia na pokolenie. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08753592634154605838noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-73769181581791848242021-04-02T00:53:34.991+02:002021-04-02T00:53:34.991+02:00Mam wrażenie, że niektórym po prostu przeszkadzają...Mam wrażenie, że niektórym po prostu przeszkadzają wpisy, bo są po prostu świetne, a nie że autorka coś źle robi. Jak mi nie pasuje przepis, to szkoda mi czasu na wypociny i szukam czegoś podobnego. Stronę dodałam już do ulubionych. Ludzie po prostu mają problemy, więc grają w internecie wyjątkowych. Mi takie retro przepisy przypomniały np. o kurczaku w papryce czerwonej w piekarniku i przestaliśmy je w ogóle smażyć. Jak ktoś szuka klasycznego przepisu, to polecam stronę/aplikację smaker i darować sobie uszczypliwości... bo wcale tak nie błyszczycie jak się wam tak wydaje, szczególni ci krytykujący i pouczającyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-82957413735588836722020-11-30T11:17:36.986+01:002020-11-30T11:17:36.986+01:00No ja nie wiem, czy to przepis babci. O ile wiem, ...No ja nie wiem, czy to przepis babci. O ile wiem, tak kiedyś był problem z wołowiną a do tego chilli ? tego się teże w kuchni polskiej nie używałoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-12438149514028939292020-02-19T06:36:34.011+01:002020-02-19T06:36:34.011+01:00można grac w kółko i krzyżyk hahahahahamożna grac w kółko i krzyżyk hahahahahamichalgahttps://www.blogger.com/profile/06073552451782970087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-11001279534232148752020-02-19T06:35:51.351+01:002020-02-19T06:35:51.351+01:00a to, że Ktos go przypomina; powtarza, daje szanse...a to, że Ktos go przypomina; powtarza, daje szanse na przeczytanie Komuś kto nie znał. Nie jesteś sam na świeciemichalgahttps://www.blogger.com/profile/06073552451782970087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-20542469463844753212020-02-19T06:34:11.194+01:002020-02-19T06:34:11.194+01:00Wspaniały przepis, przymykając oczy widzę moja Bab...Wspaniały przepis, przymykając oczy widzę moja Babcie w kuchni - tak właśnie robiła. Dzięki, że mogłem podejść trochę nostalgicznie do tego przepisu, nie na darmo mówi się, że jest to sztuka kulinarna. Kto powiedział , że wzruszać to można się tylko przy romansidłach michalgahttps://www.blogger.com/profile/06073552451782970087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-63012426460354773172018-05-03T19:19:41.357+02:002018-05-03T19:19:41.357+02:00Przerost formy nad treścią. Dzisiejszy świat zgłup...Przerost formy nad treścią. Dzisiejszy świat zgłupiał doszczętnie. Szukam przepisu na mielone klasyczne i dostaję tonę retrowspomnień. A weź przestań...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-76047350663110555102017-04-26T08:16:08.811+02:002017-04-26T08:16:08.811+02:00Ja daje na pol kilo 1 łyźeczke soli plaską i nie s...Ja daje na pol kilo 1 łyźeczke soli plaską i nie są przesolone w sam raz .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-36208585570018054602017-03-17T10:28:52.538+01:002017-03-17T10:28:52.538+01:00to chyba kwestia treningu, moja Frania wcina małos...to chyba kwestia treningu, moja Frania wcina małosolne, zsiadle mleko z czeresniami a na koniec ogorek gruntowy z musztardą i nic jej nie jest :)lewaloffhttps://www.blogger.com/profile/09413735858294364167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-44758053713027329752017-01-31T09:28:04.627+01:002017-01-31T09:28:04.627+01:00Zrobilam juz drugi raz i wyszly pycha :)Zrobilam juz drugi raz i wyszly pycha :)Nachoshttps://www.blogger.com/profile/09315217760123819281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-69518672775849212462016-11-09T14:51:29.018+01:002016-11-09T14:51:29.018+01:00Wystarczy przed ostatecznym smażeniem kotletów ufo...Wystarczy przed ostatecznym smażeniem kotletów uformować małego kotleta,usmażyć,spróbować i dopiero ostatecznie doprawić pieprzem a zwłaszcza sola.Ryzyko wykluczone.Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-60226112494686795642016-11-01T14:40:14.958+01:002016-11-01T14:40:14.958+01:00Standardowy przepis, co w nim wyjątkowego?Standardowy przepis, co w nim wyjątkowego?czerczhttps://www.blogger.com/profile/06144211181009880577noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-32598795058190491052016-10-31T23:59:03.354+01:002016-10-31T23:59:03.354+01:00Po co kratka na kotlecie ?Po co kratka na kotlecie ?Andevhttps://www.blogger.com/profile/00257738523294943612noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-53322581465228803072016-10-31T22:38:40.014+01:002016-10-31T22:38:40.014+01:00Pyszne domowe kotlety. Czasem najprostsze potrawy ...Pyszne domowe kotlety. Czasem najprostsze potrawy musza być wykonane " właśnie tak, a nie inaczej" ! Dziękuję za przepis. makajkahttps://www.blogger.com/profile/00000189727307927915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-64141237578472148102016-10-29T12:30:09.020+02:002016-10-29T12:30:09.020+02:00Hmmm, żebym to ja potrafiła sznycle cielęce smażyć...Hmmm, żebym to ja potrafiła sznycle cielęce smażyć ;)<br />SerdecznościChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-45741801802441251422016-10-29T12:29:46.817+02:002016-10-29T12:29:46.817+02:00a to bardzo ciekawe! muszę kiedyś spróbować :)a to bardzo ciekawe! muszę kiedyś spróbować :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-53159724999717896632016-10-29T12:29:32.749+02:002016-10-29T12:29:32.749+02:00fajnie szukać własnych smaków :)
mój ojciec zawsze...fajnie szukać własnych smaków :)<br />mój ojciec zawsze próbował mięsa na surowo. z wołowiną, czy jagnięciną tez próbuję, ale przy wieprzowinie i kurczaku powstrzymuję się jednakChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-13974577521474389062016-10-29T12:28:40.959+02:002016-10-29T12:28:40.959+02:00boshhhh jak dawno nie jadłam zasmażanej kapusty z ...boshhhh jak dawno nie jadłam zasmażanej kapusty z boczkiem!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-63732102084718865672016-10-29T12:28:21.517+02:002016-10-29T12:28:21.517+02:00:*) ogromnie mi miło czytać takie komentarze, dzię...:*) ogromnie mi miło czytać takie komentarze, dziękujęChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-75544286884988349042016-10-29T12:27:41.855+02:002016-10-29T12:27:41.855+02:00dziękuję za podpowiedź :)dziękuję za podpowiedź :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-87334975670686328932016-10-29T12:26:44.773+02:002016-10-29T12:26:44.773+02:00fstyt straszzzzzny!fstyt straszzzzzny!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.com