tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post965448516534979486..comments2024-03-18T12:17:59.744+01:00Comments on ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Kiełbasa w słoikuUnknownnoreply@blogger.comBlogger51125tag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-3730411590755075412021-11-29T18:04:17.734+01:002021-11-29T18:04:17.734+01:00nie, wszystko zostaje :)nie, wszystko zostaje :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-47172235860770536082021-11-29T17:59:50.383+01:002021-11-29T17:59:50.383+01:00lepszy i mniej tłusty będzie boczek wędzony.lepszy i mniej tłusty będzie boczek wędzony.ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-18160849753523360772021-11-29T13:17:55.739+01:002021-11-29T13:17:55.739+01:00Liście laurowe i gorczyce trzeba potem wyjąć z mię...Liście laurowe i gorczyce trzeba potem wyjąć z mięsa?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04490379266632476546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-59984189831117926102020-04-09T14:01:33.787+02:002020-04-09T14:01:33.787+02:00Czy może być boczek surowy (nie wędzony)? + papryk...Czy może być boczek surowy (nie wędzony)? + papryka wędzona?Marzenahttps://www.blogger.com/profile/14162422154865930124noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-8966963342641721062018-03-21T10:15:30.414+01:002018-03-21T10:15:30.414+01:00A mięsko zrobię, a jakże :)
A mięsko zrobię, a jakże :)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04984823721375281862noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-78738715816598453952018-03-21T10:14:51.560+01:002018-03-21T10:14:51.560+01:00Stare, dobre ZHP...Lata 80-te... Obozy, obozowe ta...Stare, dobre ZHP...Lata 80-te... Obozy, obozowe tango..., stare miłości, warty, obieranie tony ziemniaków, mycie menażek w rzece, alarmy mundurowo-plecakowe... Aż łza się zakręciła...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04984823721375281862noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-56131960197075130762017-11-15T09:24:28.546+01:002017-11-15T09:24:28.546+01:00Moim zdaniem mięso jest dobrze doprawione, kiełbas...Moim zdaniem mięso jest dobrze doprawione, kiełbasa nie wychodzi bardzo pikantna, zatem jesli o pikantny smak chodzi, można dodać więcej pieprzu/chilli. Ale można też jedną połowę zrobic jak w przepisie, a drugą doprawić bardziej jeśli ktoś ma takie preferencje. Liście laurowe sa bardzo aromatyczne, podobnie majeranek (jeśli suszony to 2-3 łyżeczki).<br />Powodzenia! i czekam na recenzję za kilka dni :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-38711906886055264822017-11-15T09:21:58.352+01:002017-11-15T09:21:58.352+01:00jak nie ma już świeżego to oczywiście może być sus...jak nie ma już świeżego to oczywiście może być suszony :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-59757380173408621772017-11-15T09:17:39.656+01:002017-11-15T09:17:39.656+01:00Czy majeranek może być suszony?Czy majeranek może być suszony?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-64365838312672534322017-11-15T09:16:25.080+01:002017-11-15T09:16:25.080+01:00Czy majeranek może być suszony? No i pytanie odnoś...Czy majeranek może być suszony? No i pytanie odnośnie przypraw. Czy na tak dużą ilość mięsa nie jest ich za mało? Mięso właśnie się marynuje i zastanawiam się czy będzie dobrze doprawione.... Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-70039853129336134152017-08-31T14:24:28.092+02:002017-08-31T14:24:28.092+02:00ok 8-10 w zależności od pojemnościok 8-10 w zależności od pojemnościChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-45548201709756408312017-08-31T14:19:19.851+02:002017-08-31T14:19:19.851+02:00Ile słoików wychodzi z podanej porcji?Ile słoików wychodzi z podanej porcji?avispahttps://www.blogger.com/profile/11773969553073682289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-83646417461154279372017-03-24T21:43:34.289+01:002017-03-24T21:43:34.289+01:00Dzisiaj odbyła się degustacja;) moim zdaniem jak n...Dzisiaj odbyła się degustacja;) moim zdaniem jak na pierwszy raz wyszło idealnie. Wszystkim smakuje co mnie cieszy a do tego rewelacyjna galaretka nadaje dodatkowego smaczku.. Dziękuję za przepis i z pewnością wypróbuję kolejne :) pozdrawiam,Wojtek. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-27319511553069611232017-03-20T07:16:52.922+01:002017-03-20T07:16:52.922+01:00No to teraz czekam na wieści jak się uda kiełbasa ...No to teraz czekam na wieści jak się uda kiełbasa :)<br />Zapraszam częściej, proszę się rozgościć.ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-22725406342907671202017-03-19T21:25:36.417+01:002017-03-19T21:25:36.417+01:00Właśnie zakończyłem pierwszy etapost,czyli wszystk...Właśnie zakończyłem pierwszy etapost,czyli wszystko wymieszane i do lodówki. Pachnie wspaniale :) Zrobiłem tak jak w przepisie tylko zamiast płatków chili zwykłe chili cayenne i majeranek z torebki (2,5 łyżeczki). No i zmieniłem thermomixem zamiast maszynki... Mam nadzieję,że wszystko wyjdzie prawidłowo. Dziękuję za przepis. Jestem pewien,że z innych również skorzystam!!! Pozdrawiam,Wojtek. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-17262605506407178122016-11-18T14:16:01.569+01:002016-11-18T14:16:01.569+01:00"Natchniona" :D
Drób będzie bardziej chu..."Natchniona" :D<br />Drób będzie bardziej chudy niż wieprzowina, zastąp, ale dodaj mniej drobiu niż szynki, a różnicę uzupełnij wiekszą ilością boczku. Powinno być ok, tylko koniecznie daj znać jak wyszło! :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-63677534059848447702016-11-18T13:07:24.360+01:002016-11-18T13:07:24.360+01:00Kasiu, mam własne kuraki ok. 2 kg? Czy mogę zastąp...Kasiu, mam własne kuraki ok. 2 kg? Czy mogę zastąpić szynkę drobiem grzebiącym? <br />Strasznie lubię Cię czytać, jesteś taka jakaś.....natchniona? :)<br />Pozdrawiam<br />Aga P.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-14697173298056110032016-11-18T10:09:38.374+01:002016-11-18T10:09:38.374+01:00ciesze się niezmiernie :)ciesze się niezmiernie :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-29345173573352663432016-11-18T10:09:24.878+01:002016-11-18T10:09:24.878+01:00bardzo się cieszę i powodzenia! :)
bardzo się cieszę i powodzenia! :)<br />ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-34468100620425099622016-11-18T10:06:12.286+01:002016-11-18T10:06:12.286+01:00Moja kiełbasa od wczoraj się marynuje, dziś powędr...Moja kiełbasa od wczoraj się marynuje, dziś powędruje do słoików :-) Już nie mogę doczekać się efektu końcowego :-) Karolahttps://www.blogger.com/profile/15544831818418665873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-8825146575718374352015-07-03T21:52:48.425+02:002015-07-03T21:52:48.425+02:00Kielbaska jest pyszna :) Galaretka -rewelacja! Zro...Kielbaska jest pyszna :) Galaretka -rewelacja! Zrobie wiecej tym razem bo znika w zastraszajacym tempie :) Dziekuje za przepis i szykuje sie na gesia wersje w sezonie :)Belkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-24147701203828426382014-05-26T23:11:18.006+02:002014-05-26T23:11:18.006+02:00czy nie trzeba by dodac soli peklujacej? Troche ob...czy nie trzeba by dodac soli peklujacej? Troche obawiam sie botulinyBozenahttps://www.blogger.com/profile/05135009992475750960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-37568491653658954232014-05-16T17:52:41.013+02:002014-05-16T17:52:41.013+02:00fantastycznie! bardzo się cieszę i polecam na przy...fantastycznie! bardzo się cieszę i polecam na przyszłość :) W sezonie proszę tez spróbować gęsią kiełbasę w słoiku, jest rewelacyjna!ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-90106218425808422742014-05-16T17:44:32.905+02:002014-05-16T17:44:32.905+02:00Zrobiłem tę kiełbasę zgodnie z przepisem. Została ...Zrobiłem tę kiełbasę zgodnie z przepisem. Została wręcz pochłonięta przez rodzinę. Drugi raz przepis lekko zmodyfikowałem. Mięsa chudego nie kroiłem, lecz przepuściłem przez maszynkę z sitkiem o dużych otworach, którego używam do robienia świątecznej kiełbasy we flaku. To znacznie skraca czas przygotowania, a smak i konsystencja nie odbiega od pierwowzoru. Dodałem też 300 dkg mielonego podgardla ( boczek miałem b. chudy ) oraz 3/4 szklanki wody. Też pycha !!! Sklepowe konserwy typy szynka Krakusa wysiadają. Dzięki za recepturę. Posterunkowyhttps://www.blogger.com/profile/15502985647407798214noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3656520362564896284.post-89493019241356028492014-04-16T16:10:44.130+02:002014-04-16T16:10:44.130+02:00jak najbardziej, tylko prosze dopilnowac kilkukrot...jak najbardziej, tylko prosze dopilnowac kilkukrotnej pasteryzacji tak jak opisane wyżej. Powodzenia !ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/09901848400927340187noreply@blogger.com